Nagelbijtend zat ik aan mijn bureau. Te staren naar mijn gloednieuwe LG UltraWide scherm, terwijl mijn handen rustte op een Magic Keyboard en Magic Mouse. Starend naar de klok op het beeldscherm, want wanneer die 17:00 uur sloeg kon ik snel naar mijn leaseauto lopen om naar huis te rijden.

HI IK BEN JILL. EN DIT WAS MIJN LEVEN.

Dit hierboven is de samenvatting van mijn 3 jaar in loondienst. En ja, ik dik het een beetje aan, want in principe had ik het fantastisch naar mijn zin in een jong IT consultancy bedrijf, maar om nu te zeggen dat ik echt vrijheid ervaarde. Nee. Maar het was wat de maatschappij me had meegegeven; een vast contract, een lease auto, een koophuis, DAN heb je het goed voor elkaar.

Daar zat ik dan, met 2 van de 3 afgevinkt en as we speak huizen aan het bezichtigen. Het leven vloog aan me voorbij, maar ik had niet het gevoel dat ik echt het maximale er uit haalde.

Tot ik een onverwachts telefoontje kreeg tijdens het thuiswerken: mijn beste vriendin had een einde gemaakt aan haar leven.

Ik bleek de laatste die haar levend had gezien. Het was een afscheidsbezoek, besefte ik me al snel. Ik realiseerde me, cliché maar waar, dat een gezond leven niet voor iedereen was weggelegd en begon met het uitdenken van een route naar vrijheid; het broeden op een business idee. 

Toen een half jaar later de mededeling kwam dat mijn vader darm, lever, long en lymfe kanker had met nog 3 jaar op de teller dacht ik: f*ck it.

De pijn om niet het maximale uit het leven te halen was groter dan de angst om voor mezelf te beginnen. Terwijl het koopcontract voor ons huis nog getekend moest worden heb ik mijn baan opgezegd en een business coach in de arm genomen.

Het kon me niet schelen wát ik ervoor zou moeten doen, vrijheid riep mijn naam.

''Ik bleek de laatste die haar levend had gezien. Het was een afscheidsbezoek, besefte ik me al snel.''

Afkomstig uit een ondernemersgezin, help ik als Sales Coach vrouwelijke kennisondernems bij hun onderhandelingen in de breedste zin van het woord: hun verkoopgesprekken, klanten aantrekken en strategische keuzes maken om te groeien.

Dit doe ik op zijn Jillz: met een Haagse directheid, soms te hard, te eerlijk of onhandig verwoord. Doelgericht, gedurfd, verkoperig en commercieel. Ik maak het praktisch, ben sterk in uitdrukken, denk altijd al 10 stappen vooruit en meestal lukt het me dan niet meer daar nog nette woorden aan terug te geven zonder oordeel (of spellingsfouten).

Het gaat mij –als het aan mij ligt- niet gebeuren dat jij je doelen niet haalt. Ik ben (te) betrokken, ik spreek ’s nachts om 23:00 een spraakbericht voor je in met een waanzinnig idee. Ik geef alle kennis, push je tot het uiterste en zorg dat het niet te comfortabel wordt. Mensen ervaren mij als verfrissend: Ik zie altijd kansen en mogelijkheden.

Beelden zeggen altijd meer dan woorden, zeker als je een (te) directe flapuit ben zoals ik. Vandaar dat ik hier een video voor je heb ingevoegd.

ALS JE ME ZOU KENNEN ZOU JE WETEN DAT:

01.
Het eerste wat ik doe als mijn vriend een weekend weg is met snelheid naar de AH rennen voor kant en klare opwarm bami, om af te sluiten met die vieze familiebak tiramisu.
02.
Ik op mijn vrije dag met plezier mijn kledingkast leeg trek om hem opnieuw in te delen, uit te zoeken, á la Mari Kondo terug te leggen. Ook bij anderen ben ik vaak aan het opruimen en weggooien. Mijn vader heeft wel eens nieuwe schoenen moeten kopen omdat ik die oude per ongeluk had weggegooid.
03.
Ik het tegenovergestelde ben van perfectionistisch. Ik raffel dingen die ik onbelangrijk vind—als netjes schrijven en mijn site teksten optimaliseren—af en besteed er zo min mogelijk tijd aan.
04.
Ik 593 notities heb open staan. Allemaal ‘post ideeën’, notities uit business boeken die ik heb gelezen etc. waar ik aan ben begonnen en vervolgens nooit meer naar kijk.
05.
Ik geen schaamte ken en altijd in ben voor een dansje. Ook ben ik totaal niet kritisch als het om muziek gaat. Van Tino Martin tot klassiek: ik dans met je mee.
06.
Je me gerust alleen op een random verjaardag kunt neerzetten, ik ben extravert en heb aan het einde van de middag iedereen goed leren kennen en de beste tijd gehad.

''FEAR IS EXCITEMENT WITHOUT BREATH''

– Robert Heller

Laat de succesvolle salesgesprekken beginnen!