De sales fout die me tienduizenden euro’s kostte en hoe jij hem kunt voorkomen

De sales fout die me tienduizenden euro's kostte

Liever luisteren naar dit blog? Klik hier.

De sales fout die me tienduizenden euro’s kostte

Ondernemen brengt vaak uitdagingen met zich mee, en één van de grootste fouten die ik in mijn ondernemersreis heb gemaakt, heeft me letterlijk tienduizenden euro’s gekost. Het is een vergissing die ik veel anderen zie maken, en daarom wil ik er vandaag live over praten. Het is goed dat jij hier bent, luisterend en kijkend, want ik geloof dat het vermijden van deze fout essentieel is voor het bouwen van een succesvolle onderneming. Lees verder om de sales fout die me tienduizenden euro’s kostte te lezen!

Toen ik zo’n tweeëneenhalf jaar geleden begon met ondernemen in de online wereld, maakte ik de fout om zonder duidelijk plan aan de slag te gaan. Ik had weliswaar een businessplan vanuit mijn hotelschoolachtergrond, maar het was oppervlakkig en miste de diepgang die nodig was. In plaats van een solide strategie te volgen, schoot ik lukraak met losse flodders en hoopte ik dat iets zou aanslaan.

Ik was druk, maar niet met de juiste dingen

Mijn dagen waren gevuld met drukke activiteiten, maar zonder een gerichte strategie leidde dit nergens toe. Ik besefte al snel dat ik mijn tijd en energie aan de verkeerde dingen besteedde. Het was een waardevolle, zij het dure, les.

Een goed plan begint bij de basis, namelijk bij jezelf. Wat vind je leuk? Waar word je gelukkig van? Dit vormt de kern van je strategie. Het is essentieel om te starten met wat voor jou persoonlijk waardevol is, voordat je kijkt naar wat de markt nodig heeft. Het voorkomt dat je later ontdekt dat je de verkeerde koers vaart.

Vervolgens is het van belang om je ideale klant te definiëren. Welke mensen wil je helpen? Wat zijn hun problemen en verlangens? Begrijpen waar je doelgroep dagelijks mee worstelt of naar streeft, stelt je in staat een doelgerichte strategie te ontwikkelen.

Je gedachten bepalen je succes in sales

Mindset is de basis van alles. Het is belangrijk om te begrijpen wat je over jezelf denkt en hoe je dagelijkse uitdagingen aangaat. Een solide mindset is cruciaal voor succes en vormt het fundament van je ondernemersreis.

Daarnaast is het nodig om je aanbod te definiëren op basis van je ideale klant en hun behoeften. Wat zit er in jouw dienst of product dat een transformatie teweegbrengt? Het helder communiceren van je aanbod is essentieel om klanten aan te trekken.

Prijs is de volgende stap in de strategische piramide. De juiste prijs bepaal je zelf, maar het moet iets zijn waar je dagelijks comfortabel mee bent. Het is ook waardevol om feedback van anderen te ontvangen om te beoordelen of je prijs marktconform is.

De top van de piramide wordt gevormd door het verkoopplan. Hierin komen alle pijlers samen, en het is de gids voor je dagelijkse acties. Het plan bevat concrete stappen, zoals het bepalen van de juiste ruimte om je aanbod te delen en hoe vaak je dit moet doen.

De grootste fout

De sales fout die me tienduizenden euro’s kostte: was het ontbreken van zo’n plan in mijn beginjaren als ondernemer. Het heeft me financieel gekost en veel tijd en energie verspild. Dus, als je nu voelt dat je de grip op je plan verliest, is het tijd om terug te gaan en erop te vertrouwen. Laat je niet verleiden om zonder plan verder te gaan.

Een goed doordacht plan is als een routekaart voor succes. Het geeft richting, voorkomt verspilling van middelen en zorgt ervoor dat je elke dag de juiste stappen zet. Dus, voordat je verder gaat met je ondernemersreis, zorg ervoor dat je een stevig plan hebt dat je leidt naar het succes waar je naar streeft.

Wil jij weten welke activiteiten en sales bij jou passen, en hoe ik je daarbij kan helpen? Kijk dan eens op deze pagina

Kom naar mijn gratis masterclass Strategisch Sales

Leer jouw salesproces strategisch in te richten en krijg meer klanten.

Stay tuned

Download mijn gratis E-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat de succesvolle salesgesprekken beginnen!