EN TOEN STOPTE DE WERELD EVEN MET DRAAIEN

joshua-rawson-harris-KRELIShKxTM-unsplash

Vorige week stopte mijn wereld even met draaien. 

Mijn held, mijn vader, overleed namelijk op 65 jarige leeftijd. Ondanks dat we wisten dat het er aan zat te komen, kwam het bericht 3 weken geleden als donderslag bij heldere hemel: Mijn vader zijn kanker was uitgezaaid en zijn levensverwachting werd 2/3 maanden in plaats van 3 jaar.

Dat het zo snel zou gaan en hij er 3 weken later niet meer zou zijn, had niemand verwacht.

En ik weet dat ik niet de enige ben. Dat de kans groot is dat jij ook iemand bent verloren of je zorgen maakt over iemand die ziek is in jouw omgeving. Jaarlijks verliezen alleen al 6000 minderjarige kinderen een of beide ouders (CBS). Kan je nagaan hoe traumatisch dát moet zijn, denk ik dan altijd streng voor mezelf.

Toch was ik kwaad dat de wereld gewoon doordraaide na zo’n verlies. Want hoe kon dit nou! Mijn vader is er niet meer en mijn leven gaat er nooit meer hetzelfde uitzien. Wie moet ik nu bellen als ik een grote klus heb binnengehaald? Wie vertelt me dat ik NU moet bijkopen omdat de Bitcoin gedaald is? Het zal mijn vader niet meer zijn. 

En hoe gek het ook klinkt, al snel dacht ik aan jou, lieve volger en/of lezer van de nieuwsbrief.

Het kan zijn dat jij ook een levensveranderende gebeurtenis hebt meegemaakt of het nu overlijden, ziekte is of je door het verbreken van een relatie je in een andere energie zit. Dat je jezelf afvraagt: ‘wat is nu echt belangrijk in mijn leven?’. 

Dat je net als ik even letterlijk een stap terug doet uit je bedrijf. 

Wat effect kan hebben op de korte termijn resultaten. Misschien kelderen je sales of vind je het lastiger om nieuwe klanten te vinden, omdat je zelf ook niet zo stevig staat. 

Weet dat je dan altijd weer terug kunt gaan naar je grotere missie. Hetgeen waar je het voor doet: De reden dat jij bent begonnen met ondernemen. 

Misschien is die nog wel versterkt of verandert door de gebeurtenissen in je leven. 

En van daaruit kun je weer in beweging komen. Op je eigen tempo. Want alles is goed hierin.

Jill van den Bosch – Sales Coach in Utrecht voor kennisondernemers
Onderhandelen | gesprekstechnieken | verkopen

Kom naar mijn gratis masterclass Strategisch Sales

Leer jouw salesproces strategisch in te richten en krijg meer klanten.

Stay tuned

Download mijn gratis E-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat de succesvolle salesgesprekken beginnen!