Had iemand me dit maar 3 jaar geleden verteld…

Sales Coach voor coaches Jill van den Bosch met een klant

Had iemand me dit maar 3 jaar geleden verteld…

Daar, helemaal achterin het kastje. Daar ligt ie.

Zwart, rechthoekig en met subtiele rondingen. Ik pak hem er bijna nooit uit, maar als ik het doe is het voor speciale situaties.

Het is een van mijn meest waardevolle bezittingen.

Ik denk wel eens aan de training die ik ooit had in loondienst, waar je een waardevol voorwerp wat veel over je vertelt moet meenemen…

Dit zou die van mij zijn geweest.

Nu is het zo dat ik sinds het overlijden van mijn vader ineens een huis vol dierbare herinneringen heb. Zo ook deze.

Ik klam me vast aan elk fysiek stukje herinnering van hem, alsof ik alles op kan stapelen tot een grote hoop en hij er dan weer even is.

Zo houd ik hem dicht bij me.

En daar… achter in dat badkamerkastje, helemaal links achterin, staat het zwarte flesje verstopt.

Het is een parfum.

Tom Ford, F*cking Fabulous heet hij.

“Past echt bij een man van uw kaliber” had de verkoopster van de winkel op Schiphol toen gezegd.

En ze had gelijk. Dit luchtje ís mijn vader gewoon.

Alleen bij dagen die op zijn allerminst f*cking fabulous zijn trek ik de lade naar voren om naar het flesje te pakken.

Dan duw ik mijn neus richting het flesje en terwijl ik heel voorzicht aan ruik, flitst er meteen een soort dia-presentatie aan herinneringen voorbij: Het moment dat we dit luchtje—die de prijs heeft van een maand huur toen ik student was—kochten op het vliegveld. De vakantie in Bonaire die daarna volgde, dineren in het restaurant van 3* Michelin chef Jonnie Boer.

Of toen we besloten om in de laatste weken van zijn leven Ibiza te bezoeken. We verbleven in een enorm luxe hotel en shopten er op los, terwijl we mijn vader voortduwden in zijn rolstoel. We gingen alle designer winkels af en komen met tassen vol nieuwe kleren naar buiten. Het was net een film.

Het is goed dat we dat deden, want 5 dagen na thuiskomst overleed hij aan de gevolgen van darm, lever, long en lymfe kanker. Had iemand me dit maar 3 jaar geleden verteld… Had ik niet zolang gewacht met het realiseren van mijn droom.

Geld is uiteindelijk maar geld. Een nummer wat aan je getoond wordt in een app. Het gaat er om wat het je geeft: herinneringen met je dierbaren, de mogelijkheid om met de mensen die jou dierbaar zijn op vakantie te gaan, meerdere keren per jaar, de mogelijkheid om al je zorgen even weg te nemen.

Er zijn maar weinig problemen die niet makkelijker worden / lichter aanvoelen door geld.

Geld is machtig mooi. Maar het verdienen van veel geld is niet voor iedereen weggelegd.

Ik heb zelf voor mijn gevoel een soort maas in de wet gevonden met ondernemen: Je hoeft niet te luisteren naar een baas en mag zelf je koers en succes bepalen.

Alleen kan je als ondernemer je dromen niet verwezenlijken als je jouw dienst niet (voldoende) verkocht krijgt. 

Als je elke keer wel je marketing-deel doet, vaak hoort ‘echt leuke content!’, en dus wel leads om je heen hebt, maar niet genoeg converteert uit gesprekken, is dat frustrerend.

Of nou ja, je laat geld liggen! Want als je uit hetzelfde aantal salesgesprekken die je nu hebt dubbel zoveel klanten haalt. Hoe zou jouw bedrijf er dan uit zien?

Als sales coach zie ik constant dat ondernemers op dit punt struggelen; wat moet ik nou precies zeggen om die mensen klant te maken? Ook speelt de vraag; kan ik wel die uitreiking doen?

Dit is een skill die je jezelf kunt leren.

Sales Coach voor Coaches

Dat aan jou leren, dat doe ik nu al 3 jaar als Sales Coach voor ondernemers. Ik leer je hoe  Waar ik je meeneem in hoe jij zelfverzekerd, nee Vol Vertrouwen zelfs, sales kunt doen. Zodat jij met lef ook de leads gaat aantrekken.

Zodat waar je het geld ook voor in gedachten hebt; een reis naar Disney met de hele familie, je partner meenemen naar het duurste hotel en heerlijk daar eten, een groter huis, etc, sneller dan je nu denkt haalbaarder gaat maken.

Wil je weten hoe je dubbel zoveel omzet haalt uit de gesprekken die je toch al voert? De psychologie er achter leren en weten WAT je dan kan zeggen? En hoe je dit kunt doen zonder te pushen?

Meld je dan GRATIS aan voor de gratis Sales Masterclass .

Kijk hier voor alles wat ik gratis aanbied op dit moment als Sales Coach voor meer klanten.

Of volg me hier op Instagram

 

Had iemand me dit maar 3 jaar geleden verteld... Jill van den Bosch Sales Coach voor Coaches Salesgesprekken
Had iemand me dit maar 3 jaar geleden verteld… Jill van den Bosch Sales Coach voor Coaches Salesgesprekken

Kom naar mijn gratis masterclass Strategisch Sales

Leer jouw salesproces strategisch in te richten en krijg meer klanten.

Stay tuned

Ontdek de Geheimen van Moeiteloze Verkoopgesprekken:

Gratis video serie wordt beter in je salesgesprekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat de succesvolle salesgesprekken beginnen!