Waarom TikTok goed is voor je sales

Mobiele telefoon met tiktok logo

Sinds een half jaar zit ik actief op TikTok. Marketeers zijn helemaal wild van TikTok en ondanks dat ik me op verkopen richt, zie ik daar veel kansen.

 

‘Ja maar ik wil geen dansjes doen’ zeggen de boomers dan.

I know, maar ik weet dat jij slim genoeg bent om verder te denken dan dat, en op zijn minst eens te gaan kijken.

 

Voordelen:

  • De search engine van TikTok is veel schoner er dieper. Wat bedoel ik daarmee; dat het algoritme jou niet alleen verder pusht dan op Instagram.
  • Daarnaast is ook SEO technisch interessanter, oftewel: je bent en wordt beter vindbaar in Google erdoor. 
  • Je kunt in no-time ‘viraal’ gaan, waardoor je meer mensen naar je website kunt leiden.
  • Het is handig om niet alleen van 1 platform afhankelijk zijn en te spreiden.

 

Het verschil tussen Clubhouse en TikTok is dat bij Clubhouse de grote tech bedrijven niet op of om keken. Het was een trend. Dat is bij TikTok wel anders. Heb je wel eens gehoord dat je altijd aan de gezichten van stewardessen ziet wanneer er echte paniek is in het vliegtuig? Dat geldt nu ook voor de social media wereld. Youtube, Instagram, Facebook en zelfs Google zijn als een gek veranderingen aan het doorvoeren, om de strijd tegen TikTok te kunnen voeren want ze worden in alle opzichten ingehaald.

 

Deze millennial-app is here to stay, wat betekent dat het ook gevolgen gaat hebben voor jouw bedrijf. 

 

Waar de generatie boven je 10/15 jaar geleden niet achter kon blijven met Instagram toen het net nieuw was, is dit nu het geval met TikTok.

 

En stel het wordt niks…. wat is het ergste wat er kan gebeuren?

 

Precies!

 

Nu ben ik geen TikTok expert. Ik zie alleen de sales kansen voor jou uit dit platform. Ik kan je dus niet precies vertellen hoe of wat je daar succesvol wordt. Alleen dat het noodzakelijk is daar te zijn als je meer klanten wil.

 

Mocht je hier in willen groeien, dan zou je naar de workshop van Barbara kunnen kijken. Zij is wel een expert hierin.

 

Zie ik jou op TikTok? Check mijn account hier.

Kom naar mijn gratis masterclass Strategisch Sales

Leer jouw salesproces strategisch in te richten en krijg meer klanten.

Stay tuned

Download mijn gratis E-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat de succesvolle salesgesprekken beginnen!